0,2410 s

Святая блаженная мати Ксение, моли Бога о нас!!!

Святая блаженная мати Ксение, моли Бога о нас!!!

6 февраля - день памяти святой блаженной Ксении Петербургской.

Утро в Знаменской церкви началось, как всегда, с чтения полунощницы с 17-й кафизмой.

Полунощница в Знаменской церкви

Полунощница в Знаменской церкви. о. Андрей читает 17-ю кафизму

В конце полунощницы все вместе пропели знаменным распевом тропарь и величание прп. Савватию, о. Андрей прочитал молитву преподобному и помазал всех освященным у мощей святого елеем.

Полунощница в Знаменской церкви

Полунощница в Знаменской церкви. Помазание у иконы прп. Савватия

А после полунощницы о. Андрей послужил молебен с акафистом святой блаженной Ксении Петербургской.

Молебен блаженной Ксении в Знаменской церкви

Молебен с акафистом святой блаженной Ксении Петербургской в Знаменской церкви 6.02.2023

Молебен блаженной Ксении в Знаменской церкви

В конце молебна все вместе пропели величание святой блаженной Ксении Петербургской, о. Андрей поздравил всех с праздником и пожелал всем молитвенной помощи и заступничества святой блаженной Ксении Петербургской.

Молебен блаженной Ксении в Знаменской церкви

о. Андрей поздравил всех с праздником и пожелал молитвенной помощи святой блаженной Ксении Петербургской

С™ёй бlжeннэй xeніи петербyржстэй: їаннуaріа к7д:

Тропaрь, глaсъ з7:

НищетY хrт0ву возлюби1вши, безсмeртныz трапeзы нhнэ наслаждaешисz, безyміемъ мни1мымъ безyміе мjра њбличи1вши, смирeніемъ кrтнымъ си1лу б9ію воспріsла є3си2: сегw2 рaди дaръ чудодёйственныz п0мощи стzжaвшаz, xeніе бlжeннаz, моли2 хrтA бGа, и3збaвитисz нaмъ t всsкагw ѕлA покаsніемъ.

Перевод: Нищету Христову возлюбив, сейчас ты наслаждаешься Бессмертной Трапезой, обличив безумие мира своим мнимым безумием, крестным смирением ты приняла силу Божию. Потому дар чудодейственной помощи заслужившая, Ксения блаженная, моли Христа Бога об избавлении нашем от всякого зла через покаяние.

Кондaкъ, глaсъ G.

Днeсь свётлw ликyетъ грaдъ с™aгw петрA, ћкw мн0жество скорбsщихъ њбрэтaютъ ўтэшeніе, на тво‰ мlтвы надёющисz, xeніе всебlжeннаz, тh бо є3си2 грaду семY похвалA и3 ўтверждeніе.

Перевод: Сегодня светло радуется город святого Петра, так как множество скорбящих получают утешение, надеясь на молитвы твои, Ксения всеблаженная, ибо ты городу этому честь и сила.

Величaніе:

Величaемъ тS, с™az бlжeннаz мaти xeніе, и3 чти1мъ с™yю пaмzть твою2, тh бо м0лиши њ нaсъ хrтA бGа нaшего.

Мlтва:

О свята́я блаже́нная ма́ти Ксе́ние! Под кро́вом Всевы́шняго жи́вшая, ведо́мая и укрепля́емая Богома́терию, глад и жа́жду, хлад и зной, поноше́ния и гоне́ния претерпе́вшая, дар прозо́рливости и чудотворе́ния от Бо́га получи́вшая и под се́нью Всемогу́щего упоко́ившаяся, днесь же, от сла́внаго тысящеле́тия Креще́ния Руси́, Це́рковь Ру́сская, прославля́ет тя, я́ко благоуха́нный цвет. Предстоя́ще на ме́сте твоего́ погребе́ния, пред о́бразом твои́м святы́м, я́ко живе́й ти, су́щей с на́ми, мо́лимся ти: приими́ проше́ния на́ша и принеси́ я́ ко Престо́лу милосе́рднаго Отца́ Небе́снаго, я́ко дерзнове́ние к Нему́ иму́щая; испроси́ притека́ющим к тебе́ ве́чное спасе́ние, на блага́я дела́ и начина́ния на́ша ще́дрое благослове́ние, от вся́ких бед и скорбе́й избавле́ние. Предста́ни святы́ми твои́ми моли́твами пред Всеми́лостивым Спаси́телем на́шим о нас, недосто́йных и гре́шных. Помози́, свята́я блаже́нная ма́ти Ксе́ние, младе́нцы све́том свята́го Креще́ния озари́ти и печа́тию да́ра Ду́ха Свята́го запечатле́ти, ю́ныя в ве́ре, че́стности, богобоя́зненности и целому́дрии воспита́ти и успе́хи в уче́нии им стяжа́ти. Боля́щия и неду́гующия исцели́, супру́гом любо́вь и согла́сие ниспосли́, мона́шествующих по́двигом до́брым подвиза́тися помози́ и от поноше́ния огради́, па́стыри в кре́пости ду́ха утверди́, Це́рковь и страну́ на́шу сохрани́, и всех боголюби́вых чад в предсме́ртный час причаще́ния Святы́х Христо́вых Та́ин сподо́би, ты бо еси́ на́ше ско́рое услы́шание и избавле́ние, тебе́ благодаре́ние воссыла́ем и с тобо́ю сла́вим Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Видео. Житие святой блаженной Ксении Петербургской
Видео. Акафист святой блаженной Ксении Петербургской