0,1748 s

С праздником иконы Божией Матери "Всех скорбящих радость"!

С праздником иконы Божией Матери

Пред8 їкHною прес™hz бцdы, всёхъ скорбsщихъ рaдости: nктHвріа к7д

Тропaрь, глaсъ д7:

Къ бцdэ прилёжнw нhнэ притецeмъ, / грёшніи и3 смирeнніи, / и3 припадeмъ, въ покаsніи зовyще и3з8 глубины2 души2: / вLчце, помози2, на ны2 млcрдовавши: / потщи1сz, погибaемъ t мн0жества прегрэшeній: / не tврати2 тво‰ рабы6 тщы2: // тs бо и3 є3ди1ну надeжду и4мамы.

Перевод: К Богородице ныне усердно прибегнем мы, грешные и смиренные, и к Ней припадем, в покаянии взывая из глубины души: «Владычица, помоги, над нами сжалившись, поспеши, мы погибаем от множества согрешений! Не отпусти Твоих рабов ни с чем: ибо в Тебе имеем мы единственную надежду!»

И$нъ тропaрь, глaсъ т0йже:

Не ўмолчи1мъ никогдA, бцdе, / си6лы тво‰ глаг0лати недост0йніи: / ѓще бо ты2 не бы2 предстоsла молsщи, / кто2 бы нaсъ и3збaвилъ t толи1кихъ бёдъ; / кт0 же бы сохрани1лъ донhнэ свобHдны; / не tстyпимъ, вLчце, t тебє2: // тво‰ бо рабы6 сп7сaеши при1снw t всsкихъ лю1тыхъ.

Перевод: Не прекратим никогда, мы, недостойные, возвещать о могуществе Твоем, Богородица, ибо если бы Ты не защищала нас Своими молитвами, кто бы нас избавил от стольких бед, кто бы сохранил нас доныне свободными? Не отступим, Владычица, от Тебя, ибо Ты всегда спасаешь рабов Твоих от всяких бедствий.

Праздничная икона

Праздничная икона

Накануне праздника в Знаменской церкви служили всенощное бдение. В сам праздник служили Божественную Литургию. Пели знаменным распевом головщик Глеб Печенкин и Анастасия Папуша.

Фрагменты аудиозаписей всенощного бдения 5.11.2022 и Литургии 6.11.2022 знаменным распевом можно послушать на нашем сайте в разделе "Аудио".

Слушать в разделе Аудио

Головщик Глеб Печенкин на крылосе Знаменской церкви

Головщик Глеб Печенкин на крылосе Знаменской церкви в праздник иконы Божией Матери "Всех скорбящих радость"

Праздничная Литургия

Евгений читает Апостол во время Литургии

Праздничная Литургия

Причастие

Праздничная Литургия

о. Андрей причащает мл. Ольгу, дочь Глеба Печенкина и Анастасии Папуша

После Литургии о. Андрей прочитал Молитву Пресвятой Богородице перед иконой "Всех скорбящих радость" и пропел величание Богородице.

Молитва в праздник иконы БМ Всех скорбящих радость

О. Андрей читает молитву Богородице
О. Андрей поет величание Богородице
О. Андрей раздает прихожанам просфоры после службы

В этот день на Литургии причастилась старожил с. Савватьево - Орлова Надежда Васильевна, 1924 г/р, 98 лет. Она была свидетелем разрушения савватьевских храмов советской властью в 1936 году. Вероятно это последний коренной житель с. Савватьево. о. Андрей надеется в ближайшее время взять у нее интервью.

Орлова Надежда Васильевна 1924 гр старожил с. Савватьево

о. Андрей с прихожанами и старожилом с. Савватьево Орловой Надеждой Васильевной 1924 г/р, 98 лет

Стіхи1ра, глaсъ в7, поeмаz на молeбнэ вмёстw тропарS:

Всёхъ скорбsщихъ рaдосте, / и3 њби1димыхъ застyпнице, / и3 ѓлчущихъ питaтельнице, / стрaнныхъ ўтэшeніе, / њбуревaемыхъ пристaнище, / больнhхъ посэщeніе, / немощнhхъ покр0ве и3 застyпнице, / жeзле стaрости, / м™и бGа вhшнzгw ты2 є3си2, пречтcаz: // потщи1сz, м0лимсz, сп7сти1сz рабHмъ твои6мъ.

Перевод: Всех скорбящих радость и обидимых заступница, и алчущих питательница, странных утешение, обуреваемых пристанище, больных посещение, немощных покров и заступница, жезл старости, Матерь Бога Вышнего, Тебе, Пречистая, молимся, помоги спастись рабам Твоим.

Кондaкъ, глaсъ ѕ7:

Не и4мамы и3нhz п0мощи, / не и4мамы и3нhz надeжды, / рaзвэ тебє2, вLчце: / ты2 нaмъ помози2, / на тебE надёемсz, / и3 тоб0ю хвaлимсz: // твои1 бо є3смы2 раби2, да не постыди1мсz.

Перевод: Не имеем иной помощи, не имеем иной надежды, кроме Тебя, Владычица. Ты нам помоги: на Тебя надеемся и Тобою хвалимся, ибо мы – Твои рабы; да не постыдимся!

Молитва Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Всех скорбящих Радость»

О, Пресвята́я Влады́чице и Богоро́дице, Вы́сшая Херуви́м и Честне́йшая Серафи́м, Богоизбра́нная Отрокови́це, поги́бших Взыска́ние и всех скорбя́щих Ра́досте! Пода́ждь утеше́ние и нам, в поги́бели и ско́рби су́щим; ра́зве бо Тебе́ ино́го прибе́жища и по́мощи не и́мамы. Ты еди́на еси́ ра́дости на́шея Хода́таица, и я́ко Ма́терь Бо́жия и Ма́ти милосе́рдия, предстоя́щи у Престо́ла Пресвяты́я Тро́ицы, мо́жеши нам помощи́, никто́же бо притека́яй к Тебе́ посра́млен отхо́дит. Услы́ши у́бо и нас ны́не в день поги́бели и печа́ли пред Твое́ю ико́ною припа́дающих и со слеза́ми Тебе́ моля́щихся: отжени́ от нас належ́ащия на нас ско́рби и бе́ды в сей вре́менней жи́зни, не лише́ны же сотвори́ Твои́м всеси́льным хода́тайством и ве́чныя несконча́емая ра́дости в Ца́рствии Сы́на и Бо́га на́шего. Ами́нь.

Молитва 2-я Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Всех скорбящих Радость»

О, Пресвята́я и Преблагослове́нная Де́во, Влады́чице Богоро́дице! При́зри ми́лостивным Твои́м о́ком на нас, предстоя́щих пред свято́ю ико́ною Твое́ю и со умиле́нием моля́щихся Тебе́; воздви́гни нас из глубины́ грехо́вныя, просвети́ ум наш, омраче́нный страстьми́, и уврачу́й я́звы душ и теле́с на́ших. Не и́мамы ины́я по́мощи, не и́мамы ины́я наде́жды, ра́зве Тебе́, Влады́чице. Ты ве́си вся не́мощи и согреше́ния на́ша, к Тебе́ прибега́ем и вопие́м: не оста́ви нас Твое́ю Небе́сною по́мощию, но предста́ни нам при́сно и Твои́м неизрече́нным милосе́рдием и щедро́тами спаси́ и поми́луй нас, погиба́ющих. Да́руй нам исправле́ние грехо́вныя жи́зни на́шея и изба́ви нас от скорбе́й, бед и боле́зней, от внеза́пныя сме́рти, а́да и ве́чныя му́ки. Ты бо, Цари́це и Влады́чице, ско́рая Помо́щница и Засту́пница еси́ всем притека́ющим к Тебе́ и кре́пкое прибе́жище гре́шников ка́ющихся. Пода́ждь у́бо нам, Преблага́я и Всенепоро́чная Де́во, христиа́нский коне́ц жития́ на́шего ми́рен и непосты́ден и сподо́би нас Твои́м хода́тайством всели́тися в Оби́телях Небе́сных, иде́же непреста́нный глас пра́зднующих ра́достию сла́вит Пресвяту́ю Тро́ицу, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва 3-я Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Всех скорбящих Радость»

О, Влады́чице Преблагослове́нная, Защи́тнице ро́да христиа́нскаго, прибе́жище и спасе́ние прибега́ющих к Тебе́! Вем, вои́стинну вем, я́ко зело́ согреши́х и прогне́вах, Преми́лостивая Госпоже́, рожде́ннаго пло́тию от Тебе́ Сы́на Бо́жия. Но и́мам мно́гия о́бразы пре́жде мене́ прогне́вавших Его́ милосе́рдие: мытари́, блудни́цы и про́чия гре́шники, и́мже даде́ся проще́ние грехо́в их покая́ния ра́ди и испове́дания. Ты́я у́бо о́бразы поми́лованных очесе́м гре́шныя души́ моея́ представля́я и на толи́кое Бо́жие милосе́рдие, о́ныя прие́мшее, взира́я, дерзну́х и аз гре́шный прибе́гну с покая́нием ко Твоему́ благосе́рдию. О, Всеми́лостивая Влады́чице! Пода́ждь ми ру́ку по́мощи и испроси́ у Сы́на Твоего́ и Бо́га ма́терними и святе́йшими Твои́ми моли́твами тя́жким мои́м грехо́м проще́ние. Ве́рую и испове́дую, я́ко Той, Его́же родила́ еси́, Сын Тво́й есть вои́стинну Христо́с, Сын Бо́га жива́го, Судия́ живы́х и ме́ртвых, воздая́й коему́ждо по дело́м его́; ве́рую же па́ки и испове́дую Тебе́ бы́ти и́стинную Богоро́дицу, милосе́рдия исто́чник, утеше́ние пла́чущих, взыска́ние поги́бших, си́льную и непрестаю́щую к Бо́гу хода́таицу, зело́ лю́бящую род христиа́нский, и спору́чницу покая́ния; вои́стинну бо несть нам ины́я по́мощи и покро́ва, ра́зве Тебе́, Госпоже́ Преми́лостивая, и никто́же, упова́я на Тя, постыде́ся когда́, и Тобо́ю умоля́я Бо́га, никто́же оста́влен бысть. Того́ ра́ди и аз Твою́ неисче́тную бла́гость молю́: отве́рзи две́ри милосе́рдия Твоего́ мне заблу́ждшему и па́дшему в тиме́ние глубины́, не возгнуша́йся мене́ скве́рнаго, не пре́зри гре́шнаго моле́ния моего́, не оста́ви мене́ окая́ннаго, я́ко в поги́бель зло́бный враг похи́тити мя и́щет, но умоли́ о мне рожде́ннаго от Тебе́ милосе́рдаго Сы́на Твоего́ и Бо́га, да прости́т вели́кия моя́ грехи́ и изба́вит мя от па́губы моея́, я́ко да и аз, со все́ми получи́вшими проще́ние, воспою́ и просла́влю безме́рное милосе́рдие Бо́жие и Твое́ непосты́дное о мне заступле́ние в жи́зни сей и в несконча́емом ве́це. Ами́нь.

Молитва 4-я Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Всех скорбящих Радость»

Цари́це моя́ преблага́я, Наде́ждо моя́, Богоро́дице, Прия́телище си́рым и стра́нным Предста́тельнице! Скорбя́щим Ра́досте, оби́димым Покрови́тельнице! Зри́ши мою́ беду́, зри́ши мою́ скорбь: помози́ ми я́ко не́мощну, окорми́ мя я́ко стра́нна. Оби́ду мою́ ве́си, разреши́ ту, я́ко во́лиши: я́ко не и́мам ины́я по́мощи ра́зве Тебе́, ни ины́я Предста́тельницы ни благи́я Уте́шительницы то́кмо Тебе́, о Богома́ти, я́ко да сохрани́ши мя и покры́еши во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва 5-я Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Всех скорбящих Радость»

Засту́пнице Усе́рдная, Благоутро́бная Го́спода Ма́ти, к Тебе́ прибега́ю аз, окая́нный и па́че всех челове́к грешне́йший; вонми́ гла́су моле́ния моего́, вопль мой и стена́ние услы́ши. Я́ко беззако́ния моя́ превзыдо́ша главу́ мою́, и аз, я́коже кора́бль в пучи́не, погружа́юся в мо́ре грехо́в мои́х. Но Ты, Всеблага́я и Милосе́рдная Влады́чице, не пре́зри мене́, отча́яннаго и во гресе́х погиба́ющаго; поми́луй мя, ка́ющагося в злых де́лех мои́х, и обрати́ на путь пра́вый заблу́дшую окая́нную ду́шу мою́. На Тебе́, Влады́чице моя́, Богоро́дице, возлага́ю все упова́ние мое́. Ты, Ма́ти Бо́жия, сохрани́ и соблюди́ мя под кро́вом Твои́м, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.