0,1334 s

С праздником Казанской иконы Божией Матери!

С праздником Казанской иконы Божией Матери!

Пред8 їкHною прес™hz бцdы казaнскою: їyліа } и3 nктHвріа к7в

Тропaрь, глaсъ д7:

Застyпнице ўсeрднаz, / м™и гDа вhшнzгw! / За всёхъ м0лиши сн7а твоегw2, хrтA бGа нaшего, / и3 всBмъ твори1ши сп7сти1сz, въ держaвный тв0й покр0въ прибэгaющымъ. / Всёхъ нaсъ заступи2, q гпcжE цRи1це и3 вLчце, / и5же въ напaстехъ и3 ск0рбехъ, и3 въ болёзнехъ њбременeнныхъ грэхи2 мн0гими, / предстоsщихъ и3 молsщихсz тебЁ ўмилeнною душeю, и3 сокрушeннымъ сeрдцемъ, / пред8 пречcтымъ твои1мъ w4бразомъ со слезaми, / и3 невозврaтнw надeжду и3мyщихъ на тS, / и3збавлeніz всёхъ ѕHлъ. / ВсBмъ полє1знаz дaруй, / и3 вс‰ сп7си2 бцdе дв7о: // тh бо є3си2 бжcтвенный покр0въ рабHмъ твои6мъ.

Перевод: Заступница усердная, Матерь Господа Всевышнего, за всех молишь Ты Сына Твоего, Христа Бога нашего, и содействуешь спасению всех, под мощный Твой покров прибегающих. Всех нас защити, о Госпожа, Царица и Владычица, пребывающих в напастях, и скорбях, и болезнях, обремененных грехами многими, предстоящих и молящихся Тебе с умиленною душою и сокрушенным сердцем, пред пречистым Твоим образом со слезами, и имеющих твердую надежду в Тебе на избавление от всех зол. Всем полезное даруй и всех спаси, Богородица Дева, ибо Ты – Божественный покров рабам Твоим.

Накануне праздника в Знаменской церкви служили всенощное бдение. Пели знаменным распевом головщик Глеб Печенкин и Анастасия Папуша.

Всенощная накануне праздника Казанской иконы БМ

Всенощная накануне праздника Казанской иконы Божией Матери

Всенощная накануне праздника Казанской иконы БМ

Головщик Глеб Печенкин на крылосе Знаменской церкви в праздник Казанской иконы Божией Матери
О. Андрей поет величание Богородице знаменным распевом
Величание Богородице знаменным распевом исполняют Глеб Печенкин и Анастасия Папуша

Елеопомазание на праздник Казанской

Елеопомазание на праздник Казанской иконы Пресвятой Богородицы

В сам праздник служили в Знаменской церкви Божественную Литургию. Пели знаменным распевом головщик Глеб Печенкин и Анастасия Папуша.

Аудиозапись всенощного бдения 3.11.2022 и Литургии 4.11.2022 знаменным распевом можно послушать на нашем сайте в разделе "Аудио".

Слушать в разделе Аудио

Праздничная Литургия на праздник Казанской

Праздничная Литургия. Дьякон о. Алексий читает Евангелие

Праздничная Литургия на праздник Казанской

Праздничная Литургия. Перед Причастием

Молитва в праздник Казанской иконы БМ

О. Андрей читает молитву Богородице перед Казанской иконой Божией Матери

После Литургии о. Андрей прочитал Молитву Пресвятой Богородице и все отправились на общегородской крестный ход по г. Твери.

Общегородской крестный ход по г. Твери 4.11.2022
о. Андрей на общегородском крестном ходе по г. Твери 4.11.2022

Смотреть больше фото

Кондaкъ, глaсъ }:

Притецeмъ лю1діе къ ти1хому семY и3 д0брому пристaнищу, / ск0рой пом0щницэ, гот0вому и3 тeплому сп7сeнію, покр0ву дв7ы. / Ўскори1мъ на мlтву, и3 потщи1мсz на покаsніе: / и3сточaетъ бо нaмъ неwск{дныz млcти пречcтаz бцdа, / предварsетъ на п0мощь, и3 и3збавлsетъ t вели1кихъ бёдъ и3 ѕHлъ, // бlгонр†вныz и3 бGобоsщыzсz рабы6 сво‰.

Перевод: Прибегнем, люди, к тихому сему и доброму пристанищу, скорой Помощнице, готовому и теплому спасению, покрову Девы; поспешим на молитву и подвигнемся на покаяние: ибо источает нам неоскудевающие милости Пречистая Богородица, спешит на помощь и избавляет от великих бед и зол благочестивых и богобоязненных рабов Своих.

Величание:

Велича́ем тя,/ пресвята́я де́во,/ и чтим о́браз твой святы́й,/ от него́же истека́ет благода́тная по́мощь// всем, с ве́рою притека́ющим к нему́.

Молитва Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Казанская»

О, Пресвята́я Госпоже́ Влады́чице Богоро́дице! Со стра́хом, ве́рою и любо́вию пред честно́ю ико́ною Твое́ю припа́дающе, мо́лим Тя: не отврати́ лица́ Твоего́ от прибега́ющих к Тебе́, умоли́, Милосе́рдая Ма́ти, Сы́на Твоего́ и Бо́га на́шего, Го́спода Иису́са Христа́, да сохрани́т ми́рну страну́ на́шу, Це́рковь же Свою́ святу́ю непоколеби́му да соблюде́т и от неве́рия, ересе́й и раско́ла да изба́вит. Не и́мамы бо ины́я по́мощи, не и́мамы ины́я наде́жды, ра́зве Тебе́, Пречи́стая Де́во: Ты еси́ всеси́льная христиа́н Помо́щница и Засту́пница. Изба́ви же и всех с ве́рою Тебе́ моля́щихся от паде́ний грехо́вных, от наве́та злых челове́к, от вся́ких искуше́ний, скорбе́й, боле́зней, бед и от внеза́пныя сме́рти; да́руй нам дух сокруше́ния, смире́ния се́рдца, чистоту́ помышле́ний, исправле́ния грехо́вныя жи́зни и оставле́ние прегреше́ний, да вси, благода́рне воспева́юще вели́чия и ми́лости Твоя́, явля́емыя над на́ми зде на земли́, сподо́бимся и Небе́снаго Ца́рствия и та́мо со все́ми святы́ми просла́вим пречестно́е и великоле́пое и́мя Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва вторая Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Казанская»

О, Пресвята́я Влады́чице Богоро́дице, Цари́це Небеси́ и земли́, вы́шшая а́нгел и арха́нгел и всея́ тва́ри честне́йшая, чи́стая Де́во Мари́е, ми́ру блага́я Помо́щнице, и всем лю́дем утвержде́ние, и во вся́ких ну́ждах избавле́ние! При́зри и ны́не, Госпоже́ Всеми́лостивая, на рабы́ Твоя́, Тебе́ умиле́нною душе́ю и сокруше́нным се́рдцем моля́щияся, со слеза́ми к Тебе́ припа́дающия и покланя́ющияся пречи́стому и цельбоно́сному о́бразу Твоему́, и по́мощи и заступле́ния Твоего́ прося́щия. О, Всеми́лостивая и Премилосе́рдая Де́во Богоро́дице Чи́стая! Воззри́, Госпоже́, на лю́ди Твоя́: мы бо гре́шнии не и́мамы ины́я по́мощи, ра́зве Тебе́ и от Тебе́ ро́ждшагося Христа́ Бо́га на́шего. Ты еси́ засту́пница и предста́тельница на́ша. Ты еси́ оби́димых защище́ние, скорбя́щим ра́дование, си́рым прибе́жище, вдо́вам храни́тельница, де́вам сла́ва, пла́чущим весе́лие, больны́м посеще́ние, немощны́м исцеле́ние, гре́шным спасе́ние. Сего́ ра́ди, о Богома́ти, к Тебе́ прибега́ем, и на Твой Пречи́стый о́браз с Предве́чным на руку́ Твое́ю держи́мым Младе́нцем, Го́сподем на́шим Иису́сом Христо́м взира́юще, умиле́нное пе́ние Тебе́ прино́сим и вопие́м: поми́луй нас, Ма́ти Бо́жия, и проше́ние на́ше испо́лни, вся бо суть возмо́жна хода́тайству Твоему́: я́ко Тебе́ сла́ва подоба́ет ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Почитать об истории почитания Казанского образа Божией Матери можно на нашем сайте в разделе "Праздники / Двунадесятые праздники".

Перейти в раздел Праздники